Mercury -uistelu + Nippon -uistelu

= OPM Super Cup

Häme-cupin osakilpailut eli

Mercury-uistelu (viiden kalan kilpailu) lauantai 20.7. klo 11-19, (kipparikokous klo 10:00)
Nippon-uistelu sunnuntai 21.7. klo 11-17, (kipparikokous klo 10:00)

Längelmävedellä odottavat jo kulman takana, kun OPM Super Cup polkaistaan käyntiin ensimmäistä kertaa. Kyseessähän on siis uusi kilpailu, jossa kilpaillaan kaksi päivää peräkkäin samalla kilpailualueella ja päiväkohtaisten palkintojen lisäksi kahden päivän kokonaistuloksissa 3 parasta palkitaan hyvillä lahjakorteilla. Lauantain kilpailun päävastuu on Längelmäveden uistelijoilla ja sunnuntain Kangasalan Vapakalastajilla.

 

Mitä tämä tarkoittaa lauantain osalta?

Lauantaina uistellaan siis Mercury-uistelu, jossa punnitaan viisi kalaa / kilpailukalalaji (kuha, hauki ja ahven). Tämä kilpailu on yksi Häme cupin osakilpailu, jossa noudatetaan (Häme cupin runkosääntöjä). Osallistumismaksu on 50€ / venekunta. Samaan aikaan uistellaan nk. juniorisarja, jolloin venekunnassa on oltava vähintään yksi alle 18-vuotias kalastaja (nimettävä venekunnan kippariksi). Tällöin vapoja saa olla vedossa maksimissaan 4 kpl, mutta muilta osin säännöt ovat samat. Hinta tähän kilpailuun on 0€.

 

Lauantain palkinnot

Mercury uistelun eli normaalin Häme-cupin osakilpailun

1. on luvassa Mercuryn 2,5hv perämoottori ja polttoainelahjakortti

2. Mercuryn 2,5hv perämoottori ja

3.  polttoainelahjakortti

Suurimman kalan pisteissä saaneelle Mercuryn 2,5hv perämoottori

lisäksi kaikkien osallistujien kesken arvotaan Mercuryn 2,5hv perämoottori

 

Juniorisarjan voittajalle on luvassa PS4 pelikonsoli (tämä sarja ei osallistu suurimman kalan kilpailuun eikä perämoottorin arvontaan).

 

Mitä tämä tarkoittaa sunnuntain osalta?

Sunnuntaina uistellaan siis Nippon-uistelu, jossa punnitaan kaikki mitalliset kilpailukalat (kuha, hauki ja ahven). Tämä kilpailu on yksi Häme cupin osakilpailu, jossa noudatetaan (hämecupin runkosääntöjä). Osallistumismaksu on 50€ / venekunta. Samaan aikaan uistellaan nk. juniorisarja, jolloin venekunnassa on oltava vähintään yksi alle 18-vuotias kalastaja (nimettävä venekunnan kippariksi). Tällöin vapoja saa olla vedossa maksimissaan 4 kpl, mutta muilta osin säännöt ovat samat. Hinta tähän kilpailuun on 0€.

 

Sunnuntain palkinnot

Nippon-uistelun eli normaalin Häme-cupin osakilpailun

1. on luvassa Lowrance 9” Hook2 kaikuluotain

2. Lowrance 5”Hook2x kaikuluotain + WaweMotorin lahjakortti

3.  Lowrance 4”Hook2x kaikuluotain sekä Nippon kalastustarvikelahjakortti

Lisäksi suurimman kuhan saajalle: Lowrance HD LIVE 7 kaikuluotain

 

Juniorisarjassa on luvassa lahjakortti ja kalastustarvikkeita

 

Mitä tämä tarkoittaa koko viikonlopun osalta?

Mikäli venekunta osallistuu sekä lauantain Mercury -uisteluun sekä sunnuntain Nippon -uisteluun (normaalit Häme cupin osakilpailut) lasketaan yhteen näiden kahden päivän kokonaistulokset ja parhaiten menestyneet venekunnat palkitaan.

 

Kahden päivän kokonaistulosten palkinnot

1. OPM:n 2 000€ lahjakortti

2.  Lowrancen 1 000€ lahjakortti

3.  OPM:n 500€ lahjakortti

 

Kilpailukeskus

Kilpailukeskuksena toimii: Säynäniemi, josta voi tiedustella majoituksia muita vaihtoehtoja löytyy tästä. Kisakeskuksessa on aamusta lähtien mahdollista ruokailla ja illalla taasen rentoutua vaikka pitkän kaavan mukaan. Lauantai-illan viralliset jatkot ovat kisakeskuksessa Cat Catin säestyksellä, johon jokaisella venekunnalla on vapaa pääsy. Venekuntiin kuulumattomat henkilöt voivat lunastaa itselleen lipun ennakkoon tai ovelta (8€/10€).

 

Kisakartta kummallekin päivälle löytyy tästä (kartta A ja B)

 

ps. Lauantaina 13.7. klo 16-23 on Längelmäveden uistelijoiden järjestämä kuhakisa samalla alueella. Suurin kuha palkitaan 400€ lahjakortilla kalastustarvikeliikkeeseen! Tervetuloa!

 

Käytännön asioita

Säynäniemessä on veneiden laskuramppi ja pysäköintitilaa. Laskurampin viereinen laituri (ensisijaisesti isoille veneille) ja viereinen ranta sekä traileriparkki ovat lauantai - sunnuntaiyön vartioituna, joten sinne voi jättää veneen parkkiin yöksi (veneiden ja trailereiden pysäköinti on kuitenkin omalla vastuulla). Veneen valmistelupaikka ohjeistetaan paikan päällä.
Ruuhkien välttämiseksi suosittelemme hyödyntämään myös muita laskuramppeja - etenkin läheinen Hiedan ramppi (Sorapinatainen, Satamaranta) on kisojen aikana käytössä ja sinne kannattaa suunnata, mikäli ei ole tarvetta jättää venettä alueelle yöksi (yöllä vartiointi).

Kipparikokoukset ovat molempina päivinä klo 10, jonka jälkeen siirrytään rauhassa saattueessa kohti Pappilanselkää, jossa suoritetaan yhteislähtö. Kisakeskuksen ympärillä on hyvin laitureita ja rantoja käytössä, mutta Säynäniemen ramppia käyttävien ei kannata siirtää veneitään lähemmäksi kisakeskusta - yhteislähdön myötä veneen ehtii hakemaan rauhassa.

 

 

Längelmäveden uistelijat, Ville Kuoppu p.040 8465459

Kangasalan vapakalastajat, Pekka Seppänen p.040 7018475