Rönnin veto 2007

Tulokset

Rönnin veto 2007 kisailtiin lauantaina 14.7. klo 10-16.30

Suurimman kuhan saanut venekunta sai JSi venetrailerin ja Suurimman hauen saaja YAMAHAN perämoottorin (F4 AMHS)

Kokonaiskisassa palkittiin kuusi parasta venekuntaa. Palkintona oli mm. karttaplotteri, kaikuluotain, vakuumikone, paukkuliivejä ja paljon muita hyviä tavarapalkintoja. Lisäksi kokonaiskisan 10. sai sähköperämoottorin!

______________________________________________________

Rönnin Vedon kisaraportti

Rönnin vedossa oli tänä vuonna historiallinen muutos säännöissä. Jokainen venekunta sai tuoda puntarille enintään viisi (5) kalaa kutakin kilpailukalalajia. Kilpailukalat ja niiden alamitat ja kertoimet olivat seuraavat :

hauki - 50cm - 1

ahven - 25cm - 3

kuha - 41cm - 1,5

taimen - 50cm - 5

Venekuntia oli 130 eli 7 vähemmän kuin viime vuonna. Kaloja toi puntarille 113 venekuntaa. Mittauspisteellä ja puntarilla riitti yleisöä.

 

 

Kisan voittoon uisteli Piirosen Pertin venekunta miehistönään Lehtisaaren Harri. Heidän voittotuloksensa koostui viidestä hauesta, viidestä kuhasta ja yhdestä ahvenesta. Pisteitä voittaja venekunnalla oli 20115.

 

Toiseksi kisassa sijoittui Vullin Markon venekunta tuloksella 19875 ja kolmanneksi Laineen Mikan venekunta tuloksella 17930. Kotikisassaan parhaiten Längelmäveden uistelijoista sijoittui Suomalaisen Jarin venkunta. Heidän sijoituksensa oli kuudes ja heidän saaliinsa koostui viidestä kuhasta ja neljästä hauesta (yhteensä 15035 pistettä).

Kisan suurimman kuhan sai tänäkin vuonna Rajalammen Tomin venekunta. Kuhalla oli painoa suolistettuna 2,580kg. Venekunta sai palkinnoksi Jsi-trailerin niinkuin viimekin vuonna. 

Suurimman hauen sai puolestaan Virtasen Kimmon venekunta. Heidän haukensa painoi 5,25kg. 

Kuhan uistelun MM-kisan voitti Hellin Meerin venekunta viidellä kuhalla, joiden yhteispaino oli 7,170kg.Myös toiseksi ja kolmanneksi kuhanuistelun MM-kisassa sijoittuneet venekunnat saivat puntarille kuhia maksimimäärän eli viisi kappaletta. Toiseksi MM-kisassa sijoittui Rajalammen Tomin venekunta, jolla oli kuhia 6,370kg. Kolmanneksi uisteli Lahtisen Juhanin venekunta, joiden kuhat painoivat 6,010kg .

Joukkuekisan voiton vei Kangasalan vapakalastajat 1 pistein 39252,5. Toiseksi sijoittui Team Mollukka (36272,5 pistettä) ja kolmanneksi Team AL-Uljas (32255 pistettä).

 ______________________________________________________

Vuoden 2007 säännöt:

 1. Kilpailun nimi on Rönnin Veto 2007 ja vastuullisena kisajärjestäjänä toimii  Längelmäveden uistelijat.
 2. Kilpailuaika on lauantai 14.7.2007 klo 10:00-16:30
 3. Kilpailun lähtö- ja punnitusalueena toimii Rönni
 4. Kilpailualueena Pappilanselkä, Enonselkä, Ponsanselkä poislukien Pappilanselän, Neulaniemen, ja Pajukannan kalastuskuntien alueet, sekä Rönnisalmi 150 m. Rantautumispaikat ovat Taulusaari ja Härmänsaari.
 5. 18 vuotta täyttäneillä kilpailijoilla on oltava voimassa oleva valtion kalastuskortti.
 6. Kipparikokous on klo 9:00, jonka jälkeen alkaa siirtyminen kilpailualueelle. Punnitusalueella on oltava takaisin viimeistään klo 17:00
 7. Pyyntitavoista on sallittu ainoastaan vetouistelu ja vieheet on laskettava pyyntiin.
 8. Veneiden minimietäisyys kilpailun aikana on 10 m.
 9. Kilpailualueelta poistuminen katsotaan keskeyttämiseksi ja kilpailusuoritus hylätään. Kilpailua valvovat merkityt ja merkitsemättömät valvontaveneet.
 10. Vapoja saa olla pyynnissä samanaikaisesti pyynnissä kahdeksan  (8) ja yhteensä kuusitoista (16) viehettä. Muutoin ei veneeseen, miehistöön ja uistelussa käytettäviin apuvälineisiin aseteta rajoituksia. Täkyraksin käyttö on sallittu.
 11. Jokainen venekunta saa tuoda puntarille enintään viisi (5) kalaa kutakin kilpailukalalajia.
 12. Kalalajeina hyväksytään hauki, ahven, kuha ja taimen. Niiden alamitat ja kertoimet ovat:

                            Alamitta       Kerroin
  Hauki               50 cm                   1
  Ahven               25 cm                   3
  Kuha                41 cm                   1,5
  Taimen             50 cm                   5

  Jos punnitukseen tuodun kilpailukalan pituus on enemmän kuin 1 sentin lyhyempi kuin kalalle määrätty vähimmäismitta, hylätään kilpailijan koko kilpailusuoritus,

 13. Kalat punnitaan suolistettuina kidukset kiinni kalassa.Saalis suolistetaan joko veneessä tai järjestäjien osoittamassa paikassa punnituspaikan läheisyydessä. Kalat tuodaan punnitukseen vain ja ainoastaan järjestäjien lippusiimalla merkitsemää aluetta pitkin.
 14. Pisteiden mennessä tasan ratkaisee sijoituksen kalojen lukumäärä ja tämän jälkeen suurin kala. Mikäli tämän jälkeenkin tulos on vielä sama sijoituksen ratkaiseen arpa.
 15. Kilpailukortti on ehdottomasti palautettava kilpailun jälkeen järjestäjälle. Mikäli korttia ei palauteta, kilpailija vastaa itse etsintäkuulutuksista.
 16. Kilpailun jurun muodostavat kaksi kilpailun johdon määräämää henkilöä, puheenjohtajajäsen, sekä kaksi arvalla valittua kilpailuveneen kipparia. Mahdolliset protestit on jätettävä jurylle 15 min. kuluessa tulosten julkaisemisesta. Protestin käsittelymaksu on 20 €.
 17. Kilpailuveneiden tulee olla varustettu veneliikennelain ja asetuksen mukaisilla turvallisuusvarusteilla. Kilpailijat kilpailevat omalla vastuullaan.
 18. Järjestäjillä on oikeus perua tai siirtää kilpailut.
 19. Järjestäjillä on oikeus tarkistaa kilpailuveneet.
 20. Järjestäjillä on oikeus ottaa näytteen kaloista
 21.  Kilpailun palkinnot ovat saajilleen veronalaista tuloa.